”ΠΕΤΡΑ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ”
20 Φεβρουαρίου 2021
Μπαρμπα Γιάννης Κανατάς
21 Φεβρουαρίου 2021

ΡΕΘΥΜΝΟ- ταξίδι στην ιστορία

Το Ρέθυμνο είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας: οι Ενετικές οχυρώσεις σμίγουν αρμονικά με τις εκκλησιές των ορθοδόξων και των καθολικών, τις επιβλητικές κατοικίες των Βενετών, τις αψίδες και τις πλακόστρωτες οδούς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δέους στον επισκέπτη… Μια φορά και έναν καιρό σε ενα μαγικό νησί την Κρήτη μια ιστορία εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο , η ιστορία του Ρεθύμνου .

Η Κρήτη , το νησί του μύθου και της ιστορίας . Εκει που γεννήθηκαν θεοί και ημίθεοι ,θνητοί και ήρωες . Το νησί του Δία και της Ευρώπης…Έτσι ξεκινάει το ταξίδι μας για να γνωρίουμε το Ρέθυμνο μικροί και μεγάλοι .Στον πρώτο σύνδεσμο ξεναγός μας ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων ο Τεν- Τεν . Ο καλύτερος ξεναγός ,η αφήγηση του μαγευτική … Και αν βρεθείτε στο Ρέθυμνο απολαύστε τη βόλτα σας στα όμορφα σοκάκια και επισκεφθείτε τις όμορφες παραλίες!!!

Στο δεύτερο σύνδεσμο θα δείτε το Ρεθυμνο σήμερα…Η πόλη με τα γραφικά στενάκια και τα πανέμορφα μνημεία διατηρεί στο σύνολο τους τον πολεοδομικό ιστό, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Κοντά στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια με τους κήπους και τα αρώματα, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφτεί το μεγαλύτερο φρούριο στην Κρήτη, το μεγαλοπρεπές φρούριο της Fortezza.

Comments are closed.