Το πλοίο που ταξίδεψε ταυτόχρονα σε δύο αιώνες!
27 Απριλίου 2022
Ο Απόστολος Θωμάς…
1 Μαΐου 2022

Ένας καταπράσινος κήπος… μέσα σε τρένο!

Στα πλαίσια ενός προγράμματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τίτλο «Mobile Garden Art», τον Ιούνιο του 2012 τα βαγόνια ενός τρένου μεταμορφώθηκαν προσωρινά σε έναν κινητό κήπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να απολαύσουν μια ασυνήθιστη διαδρομή.
Στα καθίσματα φύτρωσε ξαφνικά καταπράσινη χλόη, οι διάδρομοι γέμισαν με γκαζόν και από την οροφή κρέμονται κλαδιά και λουλούδια!
Την παράξενη αυτή εικόνα αντίκρισαν οι επιβάτες στο τρένο που τους πηγαίνει καθημερινά προς το κέντρο του Σικάγου, και όχι μόνο το απόλαυσαν αλλά δεν ήθελαν να κατέβουν κιόλας!
«Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές και πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό ευαισθητοποιούμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο σχετικά με την πράσινη ανάπτυξη στην πόλη και τα πλεονεκτήματα που έχει γι’ αυτούς», είχε δηλώσει ένας εκ των υπευθύνων του προγράμματος.
Αρχιτέκτονες κήπου, σχεδιαστές αλλά και απλοί πολίτες συνέβαλλαν στη μεταμόρφωση των συρμών, τοποθετώντας χλοοτάπητα, γλάστρες με λουλούδια στα παράθυρα αλλά και φυτά με άνθη και καρπούς στην οροφή, ενώ οι κισσοί είχαν την τιμητική τους!
«Επιλέξαμε ανθεκτικά φυτά και κυρίως παχύφυτα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και πολύ πότισμα και φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ωραίο περιβάλλον για τους επιβάτες.», είχε δηλώσει ο υπεύθυνος φύτευσης.

Απολαύστε παρακάτω αυτόν τον κινούμενο κήπο!!

πηγή: https://naturahellas.blogspot.com/

πηγή photo: https://perierga.gr/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.