Βιβλιοθήκη Joanina -Πορτογαλία!!
19 Μαρτίου 2022
Το εναλλακτικό διαζύγιο του 19ου αιώνα!
20 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα που έρχονται, άλλα και τον πάτερ Κωνσταντίνο Κάναντη τον ιερέα από τον Ι.Ν Αγίου Δημήτριου Αγρινίου, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, παραθέτοντας θαυμαστά γεγονότα που μας φανερώνουν ότι η Θεία Κοινωνία ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ σε κάθε Θεία Λειτουργία. Είναι “Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ”,  όπως είπε και ο πάτερ Κωνσταντίνος. Ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Δημήτριου Αγρινίου, πέρυσι κοινώνησε ασθενείς με covid-19 και στην συνέχεια έκανε κατάλυση της Μετάληψης από την ίδια λαβίδα. Ο ιερέας στην συνέχεια χωρίς να έχει συμπτώματα έκανε το τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Τι είναι η Θεία Κοινωνία για τους Χριστιανούς? Ποια η δύναμη της? Είναι μια παραδοσιακή τελετουργία που την μεγαλοποιεί η φαντασία των πιστών? Ή είναι Πηγή δύναμης-ελπίδας, Πνευματική Τροφή που μέσα από αυτή ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ? Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν παρακάτω μέσα από τις μαρτυρίες ιερέων.

Πριν όμως παραθέσουμε τα γεγονότα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει σκοπό να σκανδαλίσει, να κατακρίνει και να επιβάλει απόψεις, αλλά να εξηγήσει στους ανθρώπους που δεν έχουν βιώσει το θαυμαστό γεγονός της Θείας Ευχαριστίας, το τι σημαίνει η Θεία Μετάληψη για έναν πιστό ο οποίος στηρίζεται πάνω στην Θεία Χάρη και Την Ευλογία Του Σώματος και Του Αίματος Του Κυρίου. Η Θεία Κοινωνία είναι το βασικότερο Μυστήριο της εκκλησίας μας, είναι Ανεξήγητη Μυστηριακή Τελετουργία που χαρίζει στον κάθε πιστό δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσει να κουβαλάει τον Σταυρό του.

Για να δούμε όμως ποιο συγκεκριμένα, αποσπάσματα από το βιβλίο “ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ” Του Πρωτοπρεσβύτερου Στεφάνου Κ. Αναγνωστόπουλου:

Απόσπασμα Πρώτου γεγονότος:

Απόσπασμα Δεύτερου γεγονότος:

Τα παραπάνω γεγονότα μας φανερώνουν ότι η πίστη μας βασίζεται σε κάτι Ζωντανό και Υπαρκτό. Με τον τρόπο αυτό δεν προσπαθώ να πίσω κάποιον για την Ζωντανή  Ύπαρξη Του Χρίστου και Του Τριαδικού Θεού μέσω της Θείας Κοινωνίας. Αλλά προσπαθώ να παρουσιάσω και να τεκμηριώσω την αντίδραση μας στην στέρηση της επαφής και της ένωσης μας με Τον Χριστό μέσα από Τα Άγια Μυστήρια. Είναι υποκειμενική η πίστη και η απιστία. Δεν είναι κατακριτέα τα “θρησκευτικά πιστεύω” του καθενός. Άλλα θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και κατανόηση, ώστε και οι πιστοί να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να γεύονται την Πνευματική Τροφή ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Ο πάτερ Κωνσταντίνος από το Αγρίνιο είναι ένα ακόμη ζωντανό παράδειγμα της υπαρκτότητας της Θείας Ευχαριστίας και της πίστη μας “στο σήμερα”.

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Ακολουθήστε μας:

*** Τα αποσπάσματα αναρτήθηκαν σε εικόνες καθώς δεν ήθελα να αλλοιώσω την γραφή.

**** Οι εικόνες που πλαισιώνουν το άρθρο παραχωρήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Comments are closed.