Η πλωτή Όπερα!!
7 Μαρτίου 2022
Μουσείο Swarovski
8 Μαρτίου 2022

Είμαι γυναίκα ποιο είναι το πρόβλημα;;

«Γυναίκα», μια λέξη που έχει μέσα της τόσες ιδιότητες: αδερφή, κόρη, φίλη, εργαζόμενη, νοικοκυρά, μάνα πεθερά ….

Έδωσαν για μένα αγώνες άλλες γυναίκες συγκεκριμένα 8 Μαρτίου 1857 διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα για τις εργαζόμενες γυναίκες για να μπορώ σήμερα εγώ να έχω αυτά τα δικαιώματα στην εργασία μου.

Είμαι γυναίκα , ποιο είναι το πρόβλημα;;; Επειδή πήρα τη ζωή μου στα δικά μου χέρια και έγινα αυτόνομη και αποφασιστική ;;

Ποιο είναι το πρόβλημα , ότι συμβάλλω στα έξοδα της οικογένειας μου ή ότι έχω και δική μου άποψη, όπως με ποιους θα κάνω παρέα, ποιον θα ερωτευτώ , ποιον θα παντρευτώ , ποιον θα απομακρύνω από κοντά μου;;;

Θα με συναντήσεις ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, ακόμα και σε μέχρι πρόσφατα ανδροκρατούμενα επαγγέλματα.

Είμαι διευθύντρια, καθηγήτρια πανεπιστημίου, επιχειρηματίας, βουλευτής, αρχηγός κόμματος, δήμαρχος,

αλλά και μια απλή ‘’νοικοκυρά’’ όπως με αποκαλείς χωρίς να ξέρεις τι πραγματικά κάνει μια απλή νοικοκυρά…

Ποιο είναι το πρόβλημα;;

Η ημέρα αυτή για μένα δεν είναι να βγω να γλεντήσω σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί γιατί δεν έχω ανάγκη να το κάνω μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα. Βγαίνω όποτε έχω όρεξη .

Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης για να μην ξεχνάω εμένα…

Και αν σε ενοχλεί , τότε το πρόβλημα είσαι εσύ…
Ναι κύριε , ναι εσύ που τώρα τελευταία έχεις βρει και άλλους σαν εσένα , να μου επιβάλλεις τα θέλω σου και τις ανάγκες σου , να με υποτιμάς και να το παίζεις αρχηγόπουλο .
Να γνωρίζεις ότι ο άντρας -πρότυπο δεν είναι τα μπράτσα , η μαγκιά και η βαρβατίλα .
Αυτό το πρότυπο δημιουργήθηκε από τη στιγμή που κάθε θρασύδειλο ανδρείκελο ήθελε να ονομάζεται άντρας για να καλύψει τα κόμπλεξ του και την ασχήμια του χαρακτήρα του.
Αυτό το πράμα που θέλει να ονομάζεται ‘’άντρας’’ θέλει μόνο αυτό που θέλει εκείνος , με τον τρόπο που τα θέλει και μια γυναίκα τη βλέπει μόνο σαν ιδιοκτησία , σαν ένα ακόμα κατοικίδιο που υπακούει στον αφέντη….
Άιντε από εδώ, κάνε στην άκρη γιατί μου κόβεις το οξυγόνο και τον ήλιο και δεν θέλω τίποτα και κανένας να μου χαλάει τον Ενεστώτα μου.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρυφτείς στο λαγούμι σου γιατί όταν κάνεις τις μαγκιές σου είτε να με χτυπήσεις , είτε να με βιάσεις(μεγάλε εραστή, πρόσεχε μην πάθεις τίποτα από την πολύ ενέργεια) είτε ακόμα να με σκοτώσεις ,

όταν βρεθείς μπροστά στη δικαιοσύνη τότε ξαφνικά θυμάσαι ότι έχεις ψυχολογικά….κότα , αυτό είσαι .

Ένας θρασύδειλος που δεν πρέπει να συγκαταλέγεσαι στους άντρες .

Ο άντρας έχει μπέσα , τιμά τα παντελόνια που φοράει , είναι σαν το καλό κρασί που η κάθε ηλικία έχει τη γεύση της και κυρίως σέβεται και αγαπάει τη γυναίκα.
Αναγνωρίζει τη θέση της , τη βοηθάει και πάντα της κρατάει το χέρι για να της δίνει δύναμη ακόμη και αν είναι η προϊσταμένη του … και ξέρεις γιατί το κάνει;;;;

Γιατί είναι Άντρας και αγαπάει τη Γυναίκα.

Ναι, είμαι γυναίκα , ποιο είναι το πρόβλημά σου;

‘Οτι δεν θέλω στη ζωή μου έναν τοξικό άντρα που να μου λέει τι να κάνω;

Που δεν κάθεσαι να συζητήσεις γιατί εγώ δεν ξέρω και μόνο εσύ ξέρεις;

Γιατί εσύ πρέπει να έχεις ζωή και εγώ να έχω μόνο υποχρεώσεις;

Ή μήπως γιατί εσύ είσαι ο αφέντης και εγώ το κατοικίδιο;

Φύγε από μπροστά μου και μη μου χαλάς τον Ενεστώτα μου γιατί ένα υπέροχο Μέλλον ανοίγεται μπροστά μου και εσύ δεν έχεις θέση σ’αυτό .

Ναι , είμαι γυναίκα , είμαι περήφανη και κάθε μέρα  αξίζει δόξα σε αυτό το θαύμα που λέγεται γυναίκα, η οποία ζει σ’ έναν κόσμο με ακραίο σωβινισμό .

Η γυναίκα δίνει ζωή στις κοινωνίες , η γυναίκα κρατάει το σπίτι και η γυναίκα κάνει ευτυχισμένο έναν πραγματικό άντρα
Η γυναίκα είναι η ομορφιά της φύσης.

Και αν της συμπεριφερθείς με σεβασμό, θα σε πάρει μαζί της ψηλά. Θα φτάσεις στην κορυφή του κόσμου.

Σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς ένας μικρός θεός.

Γιατί από τη φύση της η γυναίκα δίνει και προστατεύει ότι αγαπάει και ότι την προσέχει , όχι ότι την επιβάλλει και την αλυσοδένει ….

πηγή photo: https://www.dikaiologitika.gr/, https://www.koutipandoras.gr/, https://armyvoice.gr/, https://www.google.com/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.