Θερμοπίδακας σαν… παραμύθι…(+video)
1 Μαρτίου 2022
Ο Κόκκινος Πύργος της Θεσσαλονίκης – ένας μεγάλος έρωτας…
2 Μαρτίου 2022

Επτά εισιτήρια … ένα ταξίδι!!

Σήμερα η φιλοξενούμενη μας έρχεται από την Κύπρο και θα μιλήσουμε για το βιβλίο της “Επτά εισιτήρια… ένα ταξίδι’’ . Θεοδοσία καλώς ήρθες στη γωνίτσα μας και καλοτάξιδο το βιβλίο σου…

Είναι το πρώτο σου βιβλίο που έχει εκδοθεί και θα ήθελα να μου πεις συναισθήματα.

Το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο Επτά εισιτήρια…ένα ταξίδι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χατζηλάκος. Νιώθω ανάμικτα συναισθήματα χαράς. Αρχικά, δεν το πίστευα, αλλά μόλις το πήρα στα χέρια μου το αγκάλιασα τόσο δυνατά που ένιωθα την καρδιά μου να πετάει από ευτυχία. Το αναγνωστικό κοινό το αγκάλιασε με αγάπη και είμαι πολύ ευγνώμον για αυτό και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Δεν περίμενα με τίποτα να έχει αυτή την αναγνωστική απήχηση και τις υπέροχες συγκινητικές απόψεις που λαμβάνω.

Πες μου λίγα λόγια για αυτό το ταξίδι, πως εμπνεύστηκες και σύνδεσες τα Τρίκαλα με το Παρίσι;

Το εμπνεύστηκα μετά από την δεύτερη επίσκεψη μου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στα Τρίκαλα. Τα γεγονότα βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Οι ήρωες μου είναι υπαρκτά πρόσωπα, με διαφορετικά βέβαια ονόματα. Το βιβλίο μου ξεκινάει με έξι φοιτητές, τρία αγόρια και τρία κορίτσια, που είναι ένα βήμα πριν την ορκωμοσία και αποφασίζουν να επισφραγίσουν το κεφάλαιο «φοιτητική ζωή» με ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Έτσι από τα πανέμορφα Τρίκαλα πάνε στο ρομαντικό Παρίσι, με ένα νέο μέλος που προστίθεται την τελευταία στιγμή. Η παρέα θα ζήσει όμορφες στιγμές, νέα πρόσωπα θα εμφανιστούν, νέοι έρωτες θα γεννηθούν στην πόλη του έρωτα, μέχρι που θα γίνουν διάφορες ανατροπές, ευχάριστες και δυσάρεστες με αποτέλεσμα η παρέα να αρχίσει να διαλύεται. Τελικά, θα εγκλωβιστούν στη πόλη του Φωτός για μια επιπλέον εβδομάδα, με τα χρήματά τους να έχουν τελειώσει, και έτσι οι διακοπές τους από ονειρεμένες θα μετατραπούν σε εφιάλτη.

Άραγε θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σώοι και ασφαλείς;

Όλοι μαζί ή όχι;

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Είναι ένα ταξιδιάρικο μυθιστόρημα με την νεανική ανεμελιά να επικρατεί και τη δύναμη της φιλίας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Με φόντο, λοιπόν, αυτές τις δύο όμορφες πόλεις, όπου ο αναγνώστης θα ταξιδέψει παρέα με τους ήρωες του βιβλίου μου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν και την σελίδα του βιβλίου μου στο Fb με τίτλο: Επτά εισιτήρια ένα ταξίδι Θεοδοσία Αριστοδήμου ή και στο προφίλ μου.

Σύστησε μας με λίγα λόγια τους ήρωες του βιβλίου.

Οι ήρωες μου αρχικά είναι έξι φοιτητές και πριν πάνε στο ταξίδι εισχωρεί στην παρέα ένα νέο μέλος. Έτσι έχουμε επτά ήρωες.

Τα αγόρια είναι ο Φίλιππος, ο Πέτρος, ο Νικόλας και ο Κωνσταντίνος. (το νέο μέλος)

Τα κορίτσια είναι η Έλενα, η Κατερίνα και η Αφροδίτη.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Άρχισα να γράφω από τα 14 μου χρόνια, κρατώντας ημερολόγιο, στο οποίο έγραφα διάφορα θέματα, σκέψεις και μικρές ιστορίες. Όταν πήγαινα στη Β’ γυμνασίου, με αφορμή μια έκθεση που είχαμε να γράψουμε, δημιούργησα μια μυθοπλασία που άρεσε πολύ στην καθηγήτριά μου. Μετά από εκείνη την έκθεση, άρχισα να γράφω μια φανταστική ιστορία, την οποία διάβαζα στις συμμαθήτριές μου ακούγοντας πολύ όμορφα σχόλια. Όσον αφορά το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο Επτά εισιτήρια…ένα ταξίδι, όπως προ είπα το ξεκίνησα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στα Τρίκαλα, μετά από την επίσκεψη στο Παρίσι για διακοπές, επηρεασμένη από το κλίμα της μαγικής αυτής πόλης και από τα συμβάντα γεγονότα που έζησαν οι ήρωες του βιβλίου.

Όταν δεν γράφει η Θεοδοσία με τι ασχολείται;

Ασχολείται με το να διαβάζει βιβλία, να ταξιδεύει, να ακούει μουσική και να παρακολουθεί τηλεόραση.

Θεωρείς ότι ο κόσμος διαβάζει λίγο περισσότερο τώρα με την πανδημία ;

Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά αυτό που παρατηρώ είναι πως ο κόσμος έχει την ανάγκη να διαβάσει βιβλία. Δυστυχώς, όπως και σε όλους τους κλάδους επηρέασε και το λογοτεχνικό. Η αγάπη για τα βιβλία θεωρώ πως μπορεί να νικήσει κάθε εμπόδιο.

Επόμενα βήματα στη συγγραφή , σε κάποιο συγκεκριμένο είδος;

Συνεχίζω να γράφω το δεύτερο μου βιβλίο, το οποίο ανήκει στο είδος μυστηρίου και φαντασίας. Οι ήρωες μου είναι τρείς, ένας άντρας και δύο γυναίκες που μπλέκονται σε ένα μυστήριο στην αιώνια πόλη δηλ. τη Ρώμη και για να φτάσουν στο τέλος πρέπει να βρούνε τα στοιχεία τα οποία είναι διασκορπισμένα σε διάφορες χώρες. Ξεκινάνε από την Αθήνα προς Κύπρο για επαγγελματικό σκοπό και από εκεί ουσιαστικά εντοπίζουν το πρώτο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στη Ρώμη. Φαινομενικά βάση της ιστορίας με της πόλεις που βρίσκονται τα στοιχεία είναι αταίριαστα ή μήπως όχι; Μυστικά από το παρελθόν, στοιχειωμένα κτίρια και όχι μόνο. Ένα άγνωστο μυστήριο που ταξιδεύει ανά τους αιώνες. Άγνωστα μέρη και αξιοθέατα που κρύβουν πίσω τους μια άλλη ιστορία. Μόνο αυτά μπορώ να πω αποκαλύψω μέχρι στιγμής.

Μια ευχή για το αύριο;;

Εύχομαι ένα κόσμο γεμάτο υγεία και ειρήνη.

Θεοδοσία σε ευχαριστώ που στάθηκες στη γωνίτσα μας και σου εύχομαι πάντα πολλές και καλές επιτυχίες!!

Μίνα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά για αυτή την υπέροχη συνέντευξη καθώς και την τιμή που μου κάνατε να είμαι φιλοξενούμενη σε μια στήλη της όμορφης ομάδα μας ”Γωνιά Χαλάρωσης” και για της ευχές σου.

Όσοι διαβάσουν την συνέντευξη μας εύχομαι να την απολαύσουν τόσο όσο εγώ. Όσοι επιθυμούν να μου κάνουν ερωτήσεις στα σχόλια κάτω από την κουβεντούλα μας είμαι στη διάθεση τους.

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου σε όλους.

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.