Το  κάστρο του Μιραμάρε και ο θρύλος του…
19 Φεβρουαρίου 2022
Μαίρη Παναγιώτου: Ψυχές και σώματα
20 Φεβρουαρίου 2022

Κάποια από τα γεφύρια της Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθούμε

ΑΡΤΑ

Γεφύρι της Άρτας
Γεφύρι της Πλάκας

Στην Άρτα δύο είναι τα γεφύρια που αξίζει να επισκεφθούμε. Πρώτο, το ιστορικό και ξακουστό γεφύρι της Άρτας. Εκεί σύμφωνα με τον μύθο ο πρωτομάστορας θυσίασε την γυναίκα του. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Είναι ένα πλούσιο φυσικό τοπίο με μοντέρνα και παραδοσιακά cafe και ταβέρνες, με θέα τον ορμητικό Άραχθο, ενώ εκεί βρίσκεται και το λαογραφικό μουσείο της πόλης. Το δεύτερο γεφύρι αυτής της πόλης είναι το γεφύρι της Πλάκας. Τον Φεβρουάριο του 2015 με τις ισχυρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε και τον Δεκέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του. Το γεφύρι ενώνει την Άρτα και τα Ιωάννινα. Είναι μια καταπράσινη περιοχή, όπου μπορεί κάποιος να κάνει πεζοπορία και άλλα sport, αλλά και να το συνδυάσει με μια εκδρομή στα ξακουστά Τζουμέρκα.

ΛΑΜΙΑ

Γέφυρα της Αλαμάνας Λαμία

Στην Λαμία στον Σπερχειό ποταμό βρίσκεται η γέφυρα της Αλαμάνας, όπου και πραγματοποιήθηκε η μάχη του Αθανάσιου Διάκου με τον Ομέρ Βρυώνη. Βρίσκεται δυτικά των Θερμοπυλών. Στις τριγύρω περιοχές της Λαμίας μπορείτε επισκεφθείτε διάφορα ενδιαφέρουσα μέρη όπως τα Λουτρά της Υπάτης, το κέντρο της πόλης κλπ.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Κεντρική Γέφυρα Τρίκαλα
Γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλη Τρικάλων

Στην περιοχή της Πύλης Τρικάλων συναντάμε το μοναδικό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα και τον Πορταραϊκό ποταμό. Εκεί είναι περιτριγυρισμένο από  πλούσια βλάστηση, όπου βρίσκεται η ανδρική Μονή του Αγίου Βησσαρίωνα, το εκκλησάκι της Πόρτας Παναγιάς με την υπέροχη ψηφιδωτή τέχνη, ο παραδοσιακός νερόμυλος, διάφορα άλλα cafe, ταβέρνες και  τον καταρράκτη με την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς. Στο κέντρο των Τρικάλων μπορούμε να συναντήσουμε και την Κεντρική γέφυρα από όπου περνάει ο Ληθαίος ποταμός και να γνωρίσουμε  τα φημισμένα Τρίκαλα.

Εικόνες από: arta2day.gr, epirusexplorer.com, el.wikipedia.org, mwlosnews.blogspot.com, madeintrikala.gr

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

Ακολουθήστε μας:

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Comments are closed.