Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
22 Νοεμβρίου 2021
Τράπουλα ,η ιστορία της και οι φιγούρες με ονοματεπώνυμο!!
24 Νοεμβρίου 2021

Οι Χριστουγεννιάτικες μπάλες και τι συμβολίζει το χρώμα τους

Κάθε χρόνο στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες. Πώς όμως φτάσαμε να βάζουμε μπάλες στο δέντρο;

Τον 16ο αιώνα οι Γάλλοι στόλιζαν τα δέντρα τους τις γιορτές με καρπούς, καρύδια, μήλα, πορτοκάλια και λουλούδια.

Το 1858, όμως, ήταν μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε στη Γαλλία από μεγάλη ξηρασία με αποτέλεσμα να μείνουν τα έλατα χωρίς φρέσκους καρπούς αφού η παραγωγή είχε μειωθεί δραματικά.

 Έτσι ένας υαλουργός αποφάσισε να φτιάξει όλα τα στολίδια από γυαλί.

Αυτή ήταν και η αρχή του εθίμου που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και οι μπάλες άρχισαν να φτιάχνονται από διάφορα υλικά, ενώ στην πορεία ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου εμπλουτίστηκε περισσότερο.

Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου;

Πράσινο

Είναι το χρώμα της ανάπτυξης, της ηρεμίας, της ισορροπίας, της ζωτικότητας, της θεραπείας και της αφθονίας. Αντιπροσωπεύει τη γνώση, την οικογένεια, την υγεία και ευνοεί την εύρυθμη εξέλιξη νέων ξεκινημάτων
Κόκκινο


Είναι το χρώμα του πάθους, της δύναμης και της ζωντάνιας. Αντιπροσωπεύει τον πλούτο , την πολυτέλεια, τον έρωτα, την δυνατή αγάπη και την μεταμόρφωση. Αν θέλεις λοιπόν να ενισχύσεις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά – τόσο σε σένα όσο και στην οικογένειά σου – τότε σίγουρα το χρώμα που πρέπει να κυριαρχήσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου είναι το κόκκινο.

Χρυσό


Το χρυσό χρώμα συνδέεται άμεσα με τον Ήλιο και είναι το σύμβολο της ευτυχίας, της επιτυχίας, της ολοκλήρωσης, της ευημερίας, αλλά και της φιλίας. Τα εμπόδια της ζωής μπορούν να ξεπεραστούν με την λάμψη και την αισιοδοξία που μεταδίδει το χρυσό χρώμα.

Ασημί


Το ασημί χρώμα συνδέεται άμεσα με το φεγγάρι και την ενέργεια που μεταδίδει. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής και η χρήση του βοηθά στην ενδοσκόπηση, αλλά και την ανακάλυψη λανθασμένων επιλογών που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Τα ασημί διακοσμητικά στοιχεία θα ενισχύσουν την επικοινωνιακή διάθεση μέσα στο σπίτι, θα δημιουργήσουν θετικές επιρροές για ερωτική έλξη και θα απομακρύνουν κάθε αρνητική σκέψη που δημιουργεί απαισιοδοξία.

Μπλε


Το μπλε χρώμα έχει ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και συμβολίζει το νερό, την έμπνευση, τη χαλάρωση, την ανανέωση, αλλά και την αρχοντιά. Αν και μπορεί να σου φαίνεται κάπως ψυχρό χρώμα για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού, είναι σίγουρο πως αν το χρησιμοποιήσεις θα επαναφέρεις στη ζωή σου την αξιοπιστία και την ασφάλεια, σε σένα και την οικογένειά σου.

Μοβ


Το μοβ χρώμα αντιπροσωπεύει την αφθονία, την αριστοκρατία και την αξιοπρέπεια. Είναι το χρώμα που προτείνεται, αν θέλεις το νέο έτος να σε βρει με άνεση στα οικονομικά. Συνδέεται άμεσα με την διαίσθηση, την έμπνευση και την δημιουργικότητα. Η χρήση του θα σε βοηθήσει να υπάρχει μία συνεχόμενη ροή θετικών εξελίξεων, σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Λευκό


Είναι το χρώμα της αγνότητας, της αθωότητας, της πνευματικότητας, αλλά και του πένθους. Δεν συστήνεται για χρήση στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ροζ


Αντιπροσωπεύει την αγάπη, τον ρομαντισμό, την ηρεμία και μεταδίδει γαλήνη και αποφόρτιση από αρνητικά συναισθήματα. Είναι το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, αν θέλεις να ενισχύσεις τον τομέα των σχέσεών σου και να προσελκύσεις μία αληθινή, δυνατή και αγνή αγάπη στη ζωή σου.

πηγή πληροφοριών: https://www.planetnews.gr/,https://www.queen.gr/

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook ή Την ομάδα μας στο Facebook

Comments are closed.