Ερυθριτόλη: μια υγιεινή εναλλακτική λύση της ζάχαρης
8 Αυγούστου 2021
Επαγγέλματα περίεργα που χάθηκαν στον χρόνο!!
8 Αυγούστου 2021

Το εναέριο τρένο του Βούπερταλ στη Γερμανία..

Το εναέριο τρένο του Βούπερταλ είναι το πιο παλιό στον κόσμο καθώς έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τη δημιουργία του και ακόμη λειτουργεί.

Το Wuppertaler Schwebebahn, ‘οπως είναι το ονομά του, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της πρώιμης βιομηχανικής εποχής. Κατάφερε να παραμείνει σε λειτουργία, σε πείσμα των καιρών και να επιζήσει από 2 Παγκοσμίους Πολέμους.

Μετά τις πρόσφατες επεμβάσεις εκσυγχρονισμού των γραμμών και των σταθμών αποτελέι εκτός από εντυπωσιακό ιστορικό επίτευγμα και ένα άνετο μέσο μεταφοράς.

Η ιδέα του ιπτάμενου τρένου


Η ιδέα για το ιπτάμενο τρένο πηγαίνει πίσω στο 1824, όταν ένας Βρετανός μηχανικός παρουσίασε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο διαφορετικό από τα άλλα.

Ήταν «ιπτάμενο» και τα βαγόνια του τα έσερναν άλογα. Το υψηλό κόστος κατασκευής του «πάγωσε» για λίγο τα όνειρα για ένα ιπτάμενο τρένο ως τα τέλη του 19ου αιώνα.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το μηχανικό Anton von Rieppel, περίπου το 1890 και διανύει μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων. Η εναέριες ράγες στηρίζονται σε μια μεταλλική κατασκευή που διατηρεί τα βαγόνια σε ύψος 8-12 μέτρα από το έδαφος. Μπορεί να μεταφέρει 130 επιβάτες με ταχύτητα 60 km/h.

Ταξίδι στη Γερμανία του 1902 μέσα από το εναέριο τρένο του Βούπερταλ

το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΟΜΑ) ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο 118 χρόνων, από το εντυπωσιακό «ιπτάμενο τρένο» της Γερμανίας.

Προσδεθείτε και απολαύστε μια διαδρομή στη Γερμανία του 1902.

Αρχικά, το ασπρόμαυρο υλικό κυκλοφόρησε από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ωστόσο ένας καλλιτέχνης από το Γκντανσκ της Πολωνίας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας

του έδωσε ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε χρώματα και ήχο και σταθεροποίησε τις εικόνες.

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook


Comments are closed.