Ο Αρχαίος Πολιτισμός των Μάγια
24 Μαΐου 2021
Η ΟΣΣΑ και τα ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ στο ευρωπαϊκό έργο ADRIONET της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
26 Μαΐου 2021

Διεθνής ημέρα εξαφάνισης ανηλίκων :

Βοηθήστε να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους.

Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (International Missing Children’s Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά το παγκόσμιο πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών και παράλληλα να επισημάνει στους γονείς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους.

Καθιερώθηκε πρώτα ως Εθνική Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών στις ΗΠΑ, με απόφαση του αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1983 και με την πάροδο του χρόνου διεθνοποιήθηκε. Η επιλογή της 25ης Μαΐου σχετίζεται με την ημερομηνία εξαφάνισης το 1979 του εξάχρονου Έιταν Πατς, η περίπτωση του οποίου συντάραξε τις ΗΠΑ.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ως εθνικός χειριστής των δράσεων για τα εξαφανισμένα παιδιά, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών

To 2019 έως και το 1ο τετράμηνο του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 163 εξαφανισμένα παιδιά αναζητήθηκαν εκ των οποίων τα 138 εντοπίστηκαν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ από 1/1/2019 έως και σήμερα διαχειρίστηκε συνολικά 420 υποθέσεις εξαφανισμένων ανηλίκων και 1.892 υποθέσεις εξαφανίσεων ασυνόδευτων ανηλίκων (περιπτώσεις που αφορούν κυρίως πρόσφυγες).

Η πρώτη περίπτωση εξαφάνισης που χειριστήκαμε στο Χαμόγελο του Παιδιού ήταν τον Δεκέμβριο του 1998.

Για την Παγκόσμια ημέρα εξαφανισμένων παιδιών φέτος Το Χαμόγελο του παιδιού μας κάνει μια πρόσκληση:

25η Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Πρόσκληση σε διαδικτυακή παρακολούθηση εκδήλωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο κανάλι του Οργανισμού στο YouΤube(https://www.youtube.com/user/smileofthechild) την Εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 11:30π.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Πρωταρχικός στόχος της Εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε τις νέες δράσεις και υπηρεσίες, τις καλές πρακτικές αλλά τη μεγάλη έκταση και τις ιδιαιτερότητες του φαινομένου των εξαφανίσεων ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα μέλη του Amber Alert Hellas, που χάρη στη συμμετοχή τους, καθιστούν το Πρόγραμμα τόσο αποτελεσματικό καθώς μία εξαιρετικά καλή πρακτική διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Amber Alert Hellasπλέον ξεπερνούν τα 120.

Για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της Εκδήλωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Ζάππειο Μέγαρο θα βρίσκονται οι συναρμόδιοι θεσμικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης καθώς και τα υλικοτεχνικά μέσα που θέτουν στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα που αγνοείται.

Επίσης, με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν ο αξιότιμος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Ελευθέριος Οικονόμου, ως καθ ύλην αρμόδιος, οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. και Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων,:

  1. η διευρυμένη και ουσιαστική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε θέματα που αφορούν στην προστασία του παιδιού (εξαφανίσεις, κακοποίηση κ.λ.π.) αλλά και ενηλίκων σε θέματα εξαφάνισης.
  2. οι νέες δράσεις, που τίθενται στη διάθεση των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν καλές πρακτικές διεθνώς.
  3. τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις εξαφανίσεις από την ΕΛ.ΑΣ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και διεθνείς φορείς.
  4. η αποτελεσματικότητα, που έχει στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, το πρόγραμμα Missing Alert Hellas που συντονίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο απευθύνεται στην αναζήτηση ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου και το οποίο προέκυψε κατόπιν του Συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ μας (Ιανουάριος 2020).
  5. η εφαρμογή Missing Alert App, που αφιλοκερδώς σχεδίασε και υλοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ και διαχειρίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα σε όλους όσοι την κατεβάσουν να συμβάλλουν ενεργά στον εντοπισμό παιδιού ή ενήλικα που αγνοείται. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα σε φροντιστές ατόμων, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και ομάδες υψηλού κινδύνου, να υπάρχει άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους σε περίπτωση που εξαφανιστούν.

Συγκεκριμένα

Διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή Missing Alert App, που βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό των εξαφανισμένων ατόμων στην χώρα μας. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα – παιδιά καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης – διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Για Google Play κατεβάστε εδώ

Για Αpp Store κατεβάστε εδώ 

Επιπρόσθετα, όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μηνύματα από τους επικεφαλής διεθνών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαφανίσεων και στους οποίους συμμετέχει ενεργά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενδεικτικά: International Centre for Missing and Exploited Children, Missing Children Europe καθώς και του κ. Alain Remue, Commissioner of Missing Persons’ Unit of the Federal Belgian Police and specialized expert on crimes against children at Interpol.

πηγή πληροφοριών : https://www.hamogelo.gr/

25η Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Πρόσκληση σε διαδικτυακή παρακολούθηση εκδήλωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού

Παρακάτω στον σύνδεσμο δείτε το το σχετικό video με τις 14 ομάδες που στηρίζουν την εφαρμογή για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών..

Για να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους.

Comments are closed.