ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ-σιγά-σιγά, χωρίς να γίνεται επιτηδευμένα, γίναμε το ερέθισμα που κρύβεται πίσω από την κίνηση του χορευτή.
25 Μαρτίου 2021
Fly and listen- Πετάξτε- γνωρίστε και ακούστε!!!
26 Μαρτίου 2021

Ύμνος εις την Ελευθερίαν:Νικόλαος Μάντζαρος – Διονύσιος Σολωμός

Me αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να γιορτάσουν μουσικά, όλοι μαζί, αυτό το σπουδαίο γεγονός της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, σε μια σπάνια μουσική εκδοχή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, παρουσιάζεται από το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ..

Μαγνητοσκόπηση συναυλίας. Νικόλαος Μάντζαρος – Διονύσιος Σολωμός: Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Μείζον Ensemble. Aίθουσα Χρήστος Λαμπράκης 07/03/2021

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, και την πιανιστική συνοδεία ο Στάθης Σούλης. Η «πολυφωνική» μελοποίηση του Ύμνου από τον Μάντζαρο, που θα ερμηνεύσει το ΜΕΙΖΟΝ Ensemble μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε επιστημονικά από τον Δρ Μουσικολογίας Κώστα Ζερβόπουλο.

Το μουσικό μέρος εμπλουτίζεται από εμβληματικές δημιουργίες ελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, ενσωματωμένες στο βίντεο της μετάδοσης, οι οποίοι ύμνησαν εικαστικά τον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία, όπως οι Θεόδωρος Βρυζάκης, Άγγελος Γιαλλινάς, Νικόλαος Γύζης, Γεώργιος Μαργαρίτης και Διονύσιος Τσόκος (ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Πινακοθήκης).

Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για streaming στο site, Facebook και YouTube του Μεγάρου μέχρι τις 25/4/2021 και on demand στο site του Μεγάρου μέχρι τις 31/12/2021.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

ΟΙ εκδόσεις 24 γράμματα παραχώρησε τη μετάφρασητου Charles Sheridan και η Εθνική Πινακοθήκη -Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου παραχώρησε την άδεια χρήσης των έργων.

πηγη: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Comments are closed.