Bruges ΒΕΛΓΙΟ -Βόλτα στο κανάλι
3 Μαρτίου 2021
Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ- Εικονική περιήγηση
3 Μαρτίου 2021

ΚΑΠΕΤΑΝΟΥΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Καλώς ήρθατε στη ‘’Γωνιά Χαλάρωσης’’ και θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι η Πηνελόπη;

Καλώς σας βρήκα!! Χαίρομαι που είμαι στην υπέροχη ομάδα σας Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Ωραία ερώτηση. Το πρώτο χαρακτηριστικό της Πηνελόπη είναι το χιούμορ της. Είναι γυναίκα δυναμική. Δεν συμβιβάζεται… Είναι ευαίσθητη αλλά και σκληρή εκεί που χρειάζεται.. Είναι πίστη φίλη και εχέμυθη και όταν την χρειαστούν είναι πάντα εκεί. Απεχθάνεται το ψέμα και την αδικία και γενικά όλα τα…. ία….. Είναι στοργική και δοτική σε υπερβολική δόση αλλά δεν αλλάζει…

Με τη ζωγραφική ασχολείστε πολλά χρόνια;

Με την ζωγραφική ασχολούμαι επαγγελματικά 10 χρονιά Από μικρή όμως ζωγράφιζα Με διαλείμματα λόγω επαγγέλματος και παιδιών.

Δεν θέλω να σας ρωτήσω τι σας εμπνέει αλλά να μου πείτε κάτι παράξενο που σας ενέπνευσε , γεγονός , πρόσωπο ή αντικείμενο .

Ναι μου έτυχε όταν είδα ένα κοριτσάκι προσφυγόπουλο σε μια εφημερίδα που με συγκλόνισε… Έκλεινε τα μάτια της κούκλας της για να μην βλέπει την φωτιά που τους περικύκλωνε Ορκίστηκα να μην ξαναζωγραφίσω παρόμοια γιατί ομολογώ ότι έκλαψα όταν την ζωγράφισα.

Πρόσεξα ότι χρησιμοποιείται ζεστά χρώματα κατά κύριο λόγο και πολλές αποχρώσεις..Έχει να κάνει με εσωτερική ζέστη αν συμφωνήσουμε ότι η ζωγραφική είναι ο τρόπος να εκφράσουμε την ψυχολογική μας κατάσταση;

Χρησιμοποιώ πάντα τα ίδια χρώματα στην παλέτα μου. Δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία μου αλλά με το τι μου ζητάει το κάθε έργο. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κόκκινο και γενικά δουλεύω ζεστές γήινες αποχρώσεις.

Τα συναισθήματα κατά την έναρξη , κατά τη διάρκεια και την ολοκλήρωση ενός έργου σας μπορείτε να μας τα πείτε;

Η ζωγραφική για μένα πέρα από μεγάλη αγάπη είναι η ψυχοθεραπεία μου Η πρόκληση που νιώθεις σε έναν λευκό καμβά που εξελίσσεται σιγά σιγά σιγά σε ένα έργο με συνεπαίρνει…

Έχετε κάνει εκθέσεις ομαδικές ή ατομικές;

Ατομική έκθεση δεν έτυχε να κάνω λόγω κόστους Το ποσοστό της Γκαλερί είναι υψηλό… ΚΑΙ εκθέτει ζωγράφους επώνυμους Ομαδικές έχω κάνει πολλές και στο εξωτερικό ΡΏΜΗ ΚΑΝΑΔΆ, ΤΟΥΡΚΊΑ ΚΟΣΣΟΒΟ. Και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος χωρίς αγοραστικό ενδιαφέρον δυστυχώς…. Θλίβομαι όταν η νεολαία αγοράζει ένα κινητό 1000 ευρώ για 2 _3 χρόνια ενώ μπορεί με τα μισά λεφτά να ομορφύνει το χώρο που ζει…..

Ποιά υλικά σας αρέσει να δουλεύετε;

Δουλεύω μόνο λάδια Είναι υλικό που ελίσσεται όπως θες

Τα θέματα που έχετε λίγο παραπάνω προτίμηση;

Μου αρέσουν οι προσωπογραφίες Τα περισσότερα, έργα μου είναι πορτραίτα τω εγγονων μου. Και αρκετά έργα μου με φιγούρες γυναικών Αλλά με εξιτάρει και κάθε τι που με εντυπωσιάζει.

Τι είναι ζωγραφική για εσας;

Η ζωγραφική για μένα είναι ένα ταξίδι άγνωστο ΠΟΛΛΕΣ φορές με ικανοποιητικό προορισμό.

Ζωγράφος μπορεί να γίνει ο καθένας μας;

Νομίζω πως οχι Ζωγράφος γεννιέσαι και εξελίσσεσαι με δουλειά υπομονή και αγάπη

Ποιους ζωγράφους θαυμάζεις;

Αυτούς που δεν μπορώ να φτάσω……..

Σας ευχαριστώ που σας είχαμε κοντά μας

Comments are closed.