Διήγημα : “ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ” Της Ευθυμίας Μυλωνά
24 Ιουλίου 2022
Fondue : Από την Ελβετία … στο πιάτο μας…
28 Ιουλίου 2022

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΆΓΙΟΣ

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου το 1924 γεννήθηκε ο Άγιος Παϊσιος!!

Είναι ένας από τους αγαπημένους και σύγχρονους Αγίους, που πολλοί άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί από την Χάρη του. Γεννήθηκε στις 25/7/1924, στα Φάρασα της Μικράς Ασίας και του δόθηκε το κοσμικό όνομα Αρσένιος, ενώ το οικογενειακό επώνυμο ήταν Εζνεπίδης. Ήταν πνευματικό παιδί (βαφτισιμιός) του Αγίου Αρσενίου.

Εκοιμήθηκε 12/7/1994 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Σουρωτής στην Θεσσαλονίκη. Εκεί ενταφιάστηκε και προσκυνάτε απο μεγάλο πλήθος πιστών. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το μοναστήρι και των τάφο του Αγίου Παϊσίου, καθώς η Χάρη, η ευλογία, η πραότητα και η γαλήνη κυριεύουν τους περισσότερους πιστούς. Τα θαύματα του πολλά! Η Χάρη που του έδωσε ο Θεός μεγάλη!

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Σουρωτής στην Θεσσαλονίκη. Τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Η Αγιοκατάταξη του έγινε 13/1/2015.  Ας μας ευλογεί με την Χάρη του και ας μας προστατεύει. Δόξα σοι ο Θεός!

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α ́. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῶν Φαράσων τὸν γόνον, καὶ τοῦ Ἄθωνος κλέϊσμα, καὶ τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος ὁσίων, μιμητὴν καὶ ἰσότιμον, Παΐσιον τιμήσωμεν πιστοί, τὸ σκεῦος χαρισμάτων τὸ μεστόν, ὡς φυλάσσοντα ἐκ πάντων τῶν λυπηρῶν, τοὺς πίστει ἀνακράζοντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

Ακολουθήστε μας:

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

Χρήση εικόνας απο: fb group: Φίλοι Ενορίας Γλυκόριζου και απο το αρχείο εικόνων-καρποστάλ του μαναστηριού <<Εύαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος>> Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Comments are closed.