Λιβαδειά: Οι εντυπωσιακές  Πηγές της Κρύας
28 Φεβρουαρίου 2022
Ο Μάρτης και η μαρτιά…
1 Μαρτίου 2022

Ζήσης Παπαϊωάννου: Ηθοποιός – Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας

Σε αυτό το άρθρο θα προσεγγίσουμε την ηθοποιία και θα αγγίξουμε την παιδική λογοτεχνία, μέσα από έναν φρέσκο και αγαπημένο καλλιτέχνη. Παρακάτω θα γνωρίσουμε τον Ζήση Παπαϊωάννου. Η καταγωγή του είναι από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μας παραχώρησε μια συνέντευξη, στην οποία μας μίλησε για το θέατρο και την τηλεόραση. Ενώ μας παρουσίασε τους κλάδους της ηθοποιίας και της συγγραφής παιδικής λογοτεχνίας στους οποίους εξειδικεύεται.

Τα πρώτα του ερεθίσματα με το θέατρο και την ηθοποιία ξεκινούν από τα παιδικά του χρόνια με την μητέρα του να επισκέπτονται τα θέατρα της Αθήνας, ώστε να παρακολουθήσουν διάφορες παραστάσεις.

Η πορεία του στο θέατρο ξεκινάει το 2007 από τον θίασο του Γιάννη Μπέζου, στην παράσταση “Παντρολογήματα” του Ν. Γκόγκολ (έκανε έναν απο τους γαμπρούς). Αμέσως μετά το έτος 2008 ήρθε και η τηλεόραση. Βρέθηκε στην ΝΕΤ και στην ΕΡΤ1 για την “Λούφα και Παραλλαγή η σειρά”, με τον ρόλο του Καψιμιντζή. Έπειτα ήρθε στον δρόμο του ο Κινηματογράφος. Έπαιξε σε έξι ταινίες μεγάλου μήκους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πέντε Ελληνικής και μια Ισραηλινής παραγωγής. Το 2012 στην ταινία “Με χωρίς γυναίκες” , σε σκηνοθεσία Σεϊτανίδης, Ρόλος Α΄ Αστυνομικός. Το ίδιο έτος : “The son of God” Magic Men, σε σκηνοθεσία Erez Tadmor and Guy Nattiv, Ρόλος CLERK, αγγλόφωνη ταινία και ισραηλινή παραγωγή. Το 2015 : “Απο Έρωτας Φιλική συμμετοχή”, σε σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης, ρόλος: Νεκροθάφτης. Το ίδιο έτος: “Symptom, το Σύμπτωμα”, ρόλος: δευτεραγωνιστής, σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή (συμμετοχή σε διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό). Το 2019: “Ευτυχία” του Άγγελου Φραντζή, ρόλος: νεαρός. Και ερχόμαστε στο 2020 έπαιξε σε δύο σηριαλ, στο “Γυναίκα χωρίς όνομα” στον ΑΝΤ1 και στην κωμωδία του ΑLPHA “Κρατας Μυστικό”. Την περίοδο 2021-2022 συμμετέχει στην ταινία της Μιμής Ντενίση “Σμύρνη μου αγαπημένη” και σε δύο ξένης παραγωγής ταινίες που θα βγουν εν καιρό.

Επιπρόσθετα στην πορεία του υπάρχει η συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας. Συγκεκριμένα έχει γράψει δυο παιδικά βιβλία πάνω στην αρχαία Ελλάδα. Το πρώτο του έργο είναι “Ελπινίκη φωνές και ψίθυροι στο Μουσείο της Ακρόπολης” από τις εκδόσεις Όστρια. Το δεύτερο και πιο πρόσφατο είναι το βιβλίο του με τίτλο “ Βασιλική Η μαγική ηχώ της Επιδαύρου” από τις εκδόσεις Μ Σιδέρη. Ενώ, σύντομα έρχεται και νέο βιβλίο από τις Μ Σιδέρη.

Τέλος το μήνυμα του, προς τους αναγνώστες μας και προς τα μικρά παιδιά είναι:

Τα τελευταία χρόνια μιλω με πολύ κόσμο. Δημιουργήστε, γιατί αυτό μας κρατάει ζωντανούς. Εκφραστείτε με όποιον τρόπο, βγάλτε πράγματα από μέσα σας. Παιδιά διαβάστε πάρα πολύ και πάρα πολλά, έτσι ώστε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και τους εαυτούς σας.”

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Comments are closed.